banner-1.jpg
Xeno V+
Xeno® V+,  Xeno®  ailesinin yeni jenerasyonudur. Rezin bazlı, ışıkla sertleşen direkt restorasyon materyallerini mine ve dentine bağlamak üzere tasarlanmış tek bileşenli bir self-etching dental adezivdir.
Xeno®  V+ aşağıdaki özelliklere sahiptir:

 

• Yeni: Reduced curing time to only 10 seconds, compared to Xeno® V.<}0{>Xeno® V'a göre yalnızca 10 saniyeye kadar azaltılmış sertleştirme süresi

• Yeni:Hasta dostu aroma

• Karıştırılmadan tek tabaka ve tek basamak halinde uygulanabilir. 
• Mine ve dentini aynı anda asitler ve bağlanma sağlar, mine ve dentin üzerinde yüksek bağlanma kuvvetleri gösterir. 
• Xeno® V+ 'ta kullanılan yeni monomerler, saklama koşullarına karşı yüksek dayanımları nedeniyle Xeno® V’a göre gelişmiş bir güvenlik sunar.     Artık soğutma gerekli değildir.   
• Xeno® V+ yüksek örtme ve bağlama performansı sunar.

Xeno 1.jpg


Xeno 2.jpg



Çoğu tek şişeli adezivler, ürün kıvamını korumak için soğutmaya ihtiyaç duyar, aksi halde bozulurlar.  Xeno® V+ ‘ta kullanılan patentli monomerler, oda sıcaklığında stabildir.  Xeno® V+ muayenehanede saklandığında tüm raf ömrü süresince yüksek bir performans sunar.

Xeno 5.jpg

1Adper Prompt L-Pop, Clearfil S3, iBond Force, Ahese one F, Filtek Supreme XT, Venus Diamond, Estelit Sigma Quick ve Tetric Evo Cream, DENTSPLY International, Inc.’in tescilli markası değildir.  
2 Latta MA, Omaha, NE, USA (2010 dosyadaki veriler)
3 Rosales Leal JI, Granada, Spain (2010, dosyadaki veriler)
4 800 mW/cm2’’lik minimum çıkış düzeyi
5 Saklama: 2-24oC iki yıl boyunca

 

 


60667318     Xeno® VYedeği           

1 x Xeno® V+ 3.5ml
1 x CliXdish™
1 x 50 Aplikatör Ucu
1 x Kullanım Talimatları 

 1. Soru
Xeno® V+ ’ta ne geliştirildi/değiştirildi?

Cevap:
1) Formülasyonu daha da optimize edildi (artık akrilik asitsiz)
2) Işıkla sertleştirme süresi 10 saniyeye kadar indirilmiştir.
3) Aroma geliştirilmiştir.
4) Diğer özelliklerin hiçbiri değiştirilmemiştir.

2. Soru
Xeno® V+ şişesinin boyutu ne kadardır?

Cevap:
AB-olmayan (yeşil kapak):
Xeno® V+ AB-olmayan şişesi ((606.67.318): 3.5ml

3. Soru
3.5ml’lik şişe ile kaç uygulama yapmak mümkündür?

Cevap:
Ortalama büyüklükteki 160 kaviteden daha fazlasına bonding tedavisi yapmak mümkündür.

4. Soru
Xeno® V+ bondinginin pH’sı kaçtır?

Cevap:
pH’sı yaklaşık 1.3’tür. Bu, daha asidik self-etching bondinglerden olduğu anlamına gelir.

5. Soru
Xeno® V+ ’ın saklama koşulları ve raf ömrü nedir?

Cevap:
2-24° C’de raf ömrü 2 yıldır. Güneş ışığından uzak tutunuz.

6. Soru
Bir birim doz teslimatı mümkün müdür?

Cevap:
Şu an değil.

7. Soru
Bondingin rengi var mı?

Cevap:
Ancak, ince tabakalar halinde renksizdir.

8. Soru
Diş yüzeyinde görünür mü?

Cevap:
Oklüzal kavitelerde görünürlük: Xeno® III < Xeno® V < Xeno® V+

9. Soru
Xeno® V+ nano doldurucu içerir mi?

Cevap:
Hayır.

10. Soru
Xeno® V+ florür salınımı yapar mı?

Cevap:
Hayır.

11. Soru
Xeno® V+ çözücü olarak tersiyer Butanol ve su içerir. “Saf" tersiyer Butanol içeren XP Bond®’tan farkı nedir?

Cevap:
Dengeli bir polarite sağlanması için formülasyonun içinde su bulunması gerekir. Bu, bir yandan, asidik monomerlerin asiditeyi düşüreceği kadar yüksek, diğer bir yandan initiatörler gibi daha az polar maddeleri çözeceği kadar düşüktür.

12. Soru
Neden diş yüzeyi üzerinde bondingin etkin şekilde yedirilmesi önerilir?

Cevap:
Etkin şekilde yedirme, kavitenin tamamen ıslatılmasına ve göllenmeden kaçınılmasına yardımcı olur.

13. Soru
Pit ve fissure örtücülerin uygulanması: Xeno® V+ örtücünün uygulanmasından önce mi polimerize edilmeli?

Cevap:
Xeno® V+ ’ın hazırlanmış minede ışıkla sertleşen materyallerle kullanılması gerektiği belirtilmiştir. Örtücünün kullanım talimatlarının okunması gerekir.

14. Soru
Xeno® V+’ın polimerizasyonu esnasında LED ışık çıkışının Halogen ışığa göre daha mı kuvvetli olması gerekir?

Cevap:
Hayır. Işık çıkışı ≥ 500mW/cm2 olan her LED veya Halojen ışık kaynağı kullanılabilir. Çıkışın ≥ 800 mW/cm2 olduğu durumda, sertleştirme süresi 20 saniyeden 10 saniyeye kadar azaltılabilir.

15. Soru
Birden fazla kavitenin tedavi edildiğinde önemli olan nedir?

Cevap:
Çoklu kavite restorasyonlarında, sıradaki kaviteye geçilmeden önce bir kavitenin tamamiyle restore edilmesi (adeziv ve restoratif) önerilir.

16. Soru
Serin yerde saklanmasına gerek duyulmamasının avantajı nedir?

Cevap:
Materyal muayenehane koşullarında saklandığında veya soğutulmadan bayiden nakledildiğinde bonding performansının olumsuz yönde etkilenmediğinden emin olabilirsiniz.
Muayenehaneden kullanımı daha kolaydır: Bonding kullanımı öncesi herhangi bir “ısınma süresi” nin dikkate alınması gerekmez.

17. Soru
OPL’ler tarafından sınıf V restorasyon için hangi teknik tavsiye edilir?

Cevap:
Profesör Dondi, University of Bologna, Italy’nin tavsiyesi:
Tabakalama (sınıf V)
1. tabaka: 1mm’den daha az bir kalınlık (dentin materyali)
2. tabaka: Yaklaşık 1mm’lik kalınlık (dentin materyali)
3. tabaka: Rest. (mine materyali)
Işıkla polimerizasyon, genel olarak, her tabaka: 10 sn. süresince 10 mm’lik uzaklıktan başlayın, daha sonra 10 sn. süresince materyalle doğrudan temas.

18. Soru
Neden bazen beyaz sınırlar oluşur ve onlardan nasıl kaçınılır?

Cevap:
Polimerizasyon sonrası beyaz sınırların oluşumu çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir: Beyaz sınırlar efektlerinin oluşmasını engellemek için öneriler aşağıda sıralanmıştır:
Neden: Çözücünün buharlaşmasından sonra aşırı adeziv uygulaması göllenmeye neden olabilir. Bu, diş substratı, bonding tabakası ve kompozitin kırılma indekslerindeki fark nedeniyle görünebilir hale gelen, kalın bir adeziv tabakasına neden olabilir.

Öneri: Aşırı miktarda adezivden kaçının. Sadece ince bir tabaka uygulayın. 20 sn. süresince yedirin. Tüm kavite yüzeyinin örtüldüğünden emin olun (parlak görünüm).
complete cavity surface is coated (glossy appearance).

Neden: Kavite preparasyonu ve yıkama sonrası yetersiz kurutmaya bağlı kavite içerisinde aşırı su kalması Kalan su adezivi seyreltir ve sulu çözücü sistemin tümüyle uzaklaştırılmasını engeller.

Öneri: Yıkama suyunu dikkatlice uzaklaştırın ama kurutmadan kaçının. Kavite nemli olmalıdır ama ıslak olmamalıdır (su göllenmesi olmamalıdır).

Neden: Sulu çözücü sistemin yetersiz uzaklaştırılması nedeniyle polymerize edilmiş adeziv tabakada kalan su Çözücü sistemin yetersiz uzaklaştırılmasının nedenleri a) nemli hava spreyi, b) hava şırıngasının kaviteden çok uzak olması, c) hava spreyinin tam olarak kavite üzerine tutulmaması, d) çok kısa süreli hava sıkılması olabilir.

Öneri: a) Yeterli kuru hava sıkılıp sıkılmadığını kontrol edin (örn: filtre kağıdına veya alternatif olarak aynaya sıkın) Filtre kağıdı veya ayna kuru kalmalıdır, b) Hava sıkarken uzaktan başlayarak yakınlaşın, c) hava spreyini kavite yüzeyine tutun ve çözücünün buharlaşması sırasında adeziv tabakasının ilk hareketini gözlemleyin, d) En az 5 sn süresince yeterli hava sıkıldığından ve adeziv tabakanın hareket etmediğinden emin olun.

19. Soru
Beyaz sınırlar adezivin performansını olumsuz yönde etkiler mi?

Cevap:
Makaslama bağlanma kuvveti testine göre, beyaz sınırlar Xeno® V+’ın bağlanma gücünü etkilemez.